Uit ons nieuwsoverzicht:

Uitslagenavond D66 in KWIII

Afgelopen woensdag waren de gemeenteraadsverkiezingen. De opkomst was helaas historisch laag, maar dat mag geen reden zijn om het feest der democratie niet te vieren. De Utrechtse D66 deed dat ook en wel in de Koning Willem III-zaal.

D66 verloor weliswaar ten opzichte van 2018 en werd niet, zoals misschien stiekem gehoopt, de grootste in Utrecht (dat werd wederom GroenLinks), maar dat weerhield ongeveer 150 leden er niet van naar de sociëteit te komen om samen de uitslagenavond te vieren. De drie wethouders van de partij gaven acte de présence alsmede een groot deel van de (kandidaat-)gemeenteraadsleden.

Zo’n beetje ieder lid van de Utrechtse D66 leek een rol te hebben gespeeld in de campagne, want het aantal mensen dat in de toespraken van de afdelingsvoorzitter, de campagneleider en andere belangrijke leden van de afdeling werd bedankt, was schier eindeloos. Gelukkig niet helemaal eindeloos, want er bleef genoeg tijd over voor een gang naar de bar. Bij D66 zijn ze niet van de blauwe knoop en zo werd de kas van onze sociëteit flink gespekt door onze vrienden van D66. Ook waren verschillende aanwezigen geïnteresseerd om een keer nader kennis te maken met de sociëteit.

Tekst en foto: Hans-Peter Lassche