Uit ons nieuwsoverzicht:

Ronkende motoren en PK’s in overvloed

Afgelopen zaterdag (18 december) reisde ons genootschap ‘Gas ter Planck’ af naar het pittoreske Vreeland. Zoals je bij een heuse autoclub mag verwachten was de rit naar het Museum al een uitje op zichzelf. Via smalle weggetjes, afzettingen en doodlopende straatjes begon de dag al met de nodige rallyopdrachten.

Ter plaatste werden wij overspoeld door het aantal PK’s van het prachtige landgoed “Groot Kantwijk”. Dit landgoed staat niet alleen bekend vanwege het enige Austin Healy museum ter wereld maar ook vanwege de befaamde en historische polowedstrijden.

Eenmaal binnen in het museum veranderden onze toch iets wat ingetogen club van heeren in jonge heeren van weleer en werden de auto’s aandachtig bekritiseerd, bekeken maar vooral aanschouwd vanwege de tijdloze schoonheid van klassiekers. Signalen uit de omgeving werden niet meer opgenomen en niet vaker werd er zo aandachtig naar een spreker geluisterd.

De gastheer heeft ons meegenomen door de tijd en wist ons allerhande leuke feitjes te vertellen over de auto’s; de houtenframes, de samenwerking met andere fabrieken en als klap op de vuurpijl een Rolls Royce-motor in een Austin Healy.

Helaas was dit het laatste event van 2021 maar gelukkig hebben wij de foto’s en de herinnering nog. De ruimte waar we mochten vertoeven was bijna een jongensdroom vanwege de aanwezigheid van een heerlijke bruine kroeg zodat wij ook nog hebben kunnen genieten van een plaatselijk gebrouwen biertje. Het museum is een aanrader voor jong en oud en wij komen zeker nog een keer terug!

Tekst, foto: Florijn Perdok