Uit ons nieuwsoverzicht:

Op weg naar een mooi sociëteitsjaar

Op weg naar een mooi sociëteitsjaar

Afgelopen maandag presenteerden de genootschappen hun plannen voor het komende jaar. Dirk Dotman, vanuit het bestuur verantwoordelijk voor de genootschappen, benadrukte dat de rol van de genootschappen niet te onderschatten is. Hij zou graag zien dat iedere Heer lid is van minimaal een van de genootschappen en ook dat nieuwe leden vanaf het begin lid zijn van een genootschap. En laten we eerlijk zijn, er is voor ieder wat wils als het gaat om de genootschappen.

Deze avond vertelde Joop Vermeulen, als voorzitter van De Langhste Slaghe dat er komend jaar weer volop gegolfd kan worden. Voor wie na het golfen behoefte heeft aan een moment van contemplatie is er genootschap The Pickwick Papers, aldus voorzitter van het boekengenootschap, Pieter Jan Stokhof.

Als de neus weer uit de al dan niet stoffige boeken is, is het wellicht tijd voor een beschaafd ritje in beschaafde automobielen met andere beschaafde Heeren. Laat daartoe nou ooit genootschap Gas ter Planck in het leven te zijn geroepen. Voorzitter Haitze de Jong vertelde er meer over.

En zo passeerde nog een aantal genootschappen de revue. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden, kijk dan eens op de site onder het kopje genootschappen. Nogmaals Dirk Dotman: heeft u zelf ideeën of interesses waar u zich in verenigingsverband mee zou willen bezighouden, aarzel niet en trek mij aan mijn jasje.

Tekst en foto: Hans-Peter Lassche