Uit ons nieuwsoverzicht:

De Stadstuin presenteert…

Maandag waren onze nieuwe partners te gast bij de Heerenmaaltijd, vier van de heren van De Stadstuin. Of ze ooit van heren uitgroeien tot Heeren zal de toekomst moeten uitwijzen. De aftrap was in ieder geval veelbelovend.

Na de maaltijd was het woord aan Edo Wiersema, een van de vier gasten. Hij vertelde over De Stadstuin als bedrijf, maar vooral over de plannen met Mariaplaats 14.

Begonnen in 2015 als verhuurder van flexibele werkplekken in een oud kantoorgebouw aan de Europalaan, is De Stadstuin uitgegroeid tot een bedrijf dat op acht locaties bedrijfs- en evenementruimtes verhuurt. Daarnaast exploiteren zij het Anatomiegebouw in Utrecht en sinds deze maand dus Mariaplaats 14.

De Stadstuin verhuurt niet alleen, maar ondersteunt zijn huurders ook waar nodig. Meer en meer ontwikkelt het zich bedrijf zich tot conceptontwikkelaar. De Stadstuin wil niet alleen exploiteren, maar ook samenwerken. Dat geldt zeker ook voor de sociëteit. Samen met De Vereeniging en Oud London zal De Stadstuin op zoek gaan naar mogelijkheden. Mariaplaats 14 krijgt, als het aan deze ambitieuze heren ligt, een centrale functie in Utrecht. Mariaplaats 14 heeft allure en daar mag de sociëteit trots op zijn.

Ronald Denz wilde dit mooie verhaal graag testen en hij vroeg Edo onder welke naam De Stadstuin Mariaplaats 14 denkt te gaan exploiteren. Dat wordt dus niet De Stadstuin, maar “Congresgebouw De Vereeniging”. Veel van de aanwezige Heeren knikten instemmend.

We wachten af hoe dit alles in de praktijk vorm zal krijgen, maar de intenties van onze nieuwe partner konden rekenen op de goedkeuring van de Heeren.

Tekst en foto: Hans-Peter Lassche

Destadstuin.nl
Anatomiegebouw.nl