Uit ons nieuwsoverzicht:

Grote drukte tijdens Open Monumentendag

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver, in het kader van Open Monumentendag opende de sociëteit de deuren voor het publiek. Dat hebben we geweten, want na een aarzelend eerste uur stroomde het publiek in groten getale toe.

Net als voorgaande jaren was er voor geïnteresseerden ieder uur een inleiding gevolgd door een rondleiding, verzorgd door ondergetekende. De nadruk – het is tenslotte Open Monumentendag –ligt altijd op de geschiedenis van het pand en van de immuniteit, maar toch is er ook ruimte om wat te vertellen over de sociëteit. Dit jaar zelfs wat meer dan in andere jaren, omdat veel mensen geïnteresseerd bleken in onze toekomstplannen met onze nieuwe partners.

Naar schatting van Ronald Denz zijn er ongeveer vijfhonderd mensen binnen geweest. Ik denk dat die schatting redelijk accuraat is. Hulde trouwens voor Ronald, want hij heeft de hele dag achter de bar gestaan om de bezoekers te voorzien van koffie en thee. Ook Arjaan Pistorius en Michiel Bilderbeek waren de hele dag aanwezig, voornamelijk bij de ingang om mensen welkom te heten. Verder nog dank aan Paul Bijloo en Joost de Vries die ook een groot deel van de dag aanwezig waren.

Foto: Paula Weenink
Tekst: Hans-Peter Lassche