Uit ons nieuwsoverzicht:

Buiten de deur eten

Het tijdperk Mammoni is voorbij, terwijl het tijdperk Oud London nog moet beginnen. Daarom at de sociëteit afgelopen maandag buiten de deur en wel bij restaurant Claar aan Voor Clarenburg.

De maaltijd begon met een ingetogen herdenking door Ger Mik van de veel te jong overleden Eric Balemans. Eric was ongeveer twintig jaar lid van “De Vereeniging”, de laatste jaren wat minder actief, maar nog steeds betrokken. Zelf kende ik Eric al meer dan dertig jaar, omdat wij beiden actief waren in de JOVD. We zullen hem missen.

Na een moment stilte kon de maaltijd beginnen. Weinig last van afkickverschijnselen voor de aanwezige Heeren, want Jan Dieker, de eigenaar van Claar, heeft zelf bij Mammoni gewerkt en dat weerspiegelt zich in de keuken van zijn restaurant. Een prima carpaccio, gevolgd door op de huid gebakken zeebaars en tot slot crème brûlée. Klassiekers die ook bij Mammoni geregeld voorbijkwamen.

Ook komende maandag, 12 juli, is de Heerenmaaltijd bij restaurant Claar. Wilt u een laatste keer in sociëteitsverband genieten van een Mammoni-achtige maaltijd, schrijf u dan snel in.

Tekst en foto: Hans-Peter Lassche