Uit ons nieuwsoverzicht:

Open Tuinendag

Zaterdag 26 juni was de tiende Utrechtse Open Tuinendag en dit jaar deed ook de sociëteit mee. Onze tuin bestaat pas twee jaar, maar toch was “De Vereeniging” op vrijdagavond al gastheer voor de opening, waar alle deelnemende tuineigenaren, in twee lichtingen, werden getrakteerd op een lezing en aansluitend een borrel.
Op de – droge en zonnige – dag zelf hebben enkele honderden nieuwsgierigen onze tuin bezichtigd, met Rob van Oirsouw als explicateur, Ronald Denz achter de bar en ondergetekende als huishistoricus. Uniek was dat de poort naar Achter Clarenburg, na overleg met de buren, open was. Bezoekers konden van de sociëteit in een keer doorlopen naar de tuin van onze voorzitter Ger Mik. Alvast een tip voor volgend jaar, neem ook eens een kijkje in de tuin van Ger.
Ook op deze dag bleek eens te meer dat het goed is dat de sociëteit af en toe de luiken opengooit. Bezoekers die al jaren in Utrecht wonen, maar geen idee hebben wat zich achter dat hek afspeelt. Kortom, het was een geslaagde dag.

Tekst en foto: Hans-Peter Lassche