Uit ons nieuwsoverzicht:

15e Heeren klassiekersrit

Zondag 30 augustus waren het geen heeren maar auto’s die de boventoon voerden bij de wegens corona uitgestelde 15e Heeren klassiekersrit.
De start was als vanouds op de Mariaplaats, alwaar het Koning Willem III team koffie en cake serveerde en de briefing belangeloos faciliteerde. Het weer was wisselvallig, de route gevarieerd in drie provincies en de contrôlefoto’s voor sommige bijrijders lastig te vinden. Maar de lunch in een chauffeurscafé met een vrolijke madam achter de toog was ongeëvenaard. Uiteindelijk finishte alle 14 deelnemende bolides even onder Utrecht bij een uitspanning naast de Galecopperbrug. Daar werd geborreld en een smakelijke BBQmaaltijd geserveerd met vlees en vis, die bij iedereen er goed in ging.
De uitslag was dat het koppel 3 Vik Franke/Gijs van Eijsden a.k.a ‘de majoors’ tot wel 15 van de 24 foto’s op de juiste volgorde rechts langs zagen komen. Die legergroene mannen leren duidelijk kaartlezen en foto’s herkennen, want al eerder wonnen teams met defensie specialisten de rally – en zelfs vaker dan éénmaal! Volgens hun inschrijving reden ‘de majoors’ in een Mercedes Cabriolet, maar dat was een Smart Roadster ( 800cc turbo). De mannen van de Ster uit Stutgartt zijn namelijk de eigenaren van Smart.
Jan Abercrombie en Ed Peters reden in een futuristische Honda CHR en noteerden 12 foto’s juist, goed voor een tweede plaats. Dit zijn dus duidelijk de runners up. Naar verwachting moeten zij derhalve volgend jaar gaan winnen.
Daarna volgde een groep van vijf bolides, die 8-10 foto’s scoorden en de rest zag of wilde de foto’s niet zien…
Hoewel er een Ferrari en een Maserati meereden, was toch echt de mooiste auto de A Ford Town Sedan uit 1930 van het team Jan Nieman/Paul Bijloo, die zeker de prijs voor de mooiste en meest bijzondere auto zou krijgen, ware het niet dat ‘mooiste auto blazer’ helaas in ongerede is geraakt.
Teklst/foto: Rutger Ruempol