Uit ons nieuwsoverzicht:

Kofferbakrally op Vaderdag

Afgelopen Vaderdag, zondag 21 juni, hadden enkele van onze leden een zogenaamde kofferbakrally georganiseerd. Geen eisen aan de deelnemende auto’s, geen officiële classic car rally, maar een ontspannen zondagrit. Om kwart voor elf verzamelden de twaalf deelnemende voitures in Austerlitz en vanaf elf uur was de start. Het parcours was uitgezet door Peter Nekkers, ondersteund door Haitze de Jong en Florijn Perdok.
De tocht – totale lengte ongeveer 72 kilometer – voerde van Austerlitz langs onder meer Leersum, Langbroek, de Lekdijk, alwaar het tijd was voor een kop koffie, Cothen, Doorn en weer terug naar Austerlitz. Op het eindpunt was het tijd voor een bescheiden borrel. Verzorgd en meegebracht door de organisatie, vandaar een kofferbakrally. Voor de liefhebbers was er ook de mogelijkheid onder elkaars motorkap te kijken.
Het was een ontspannen rit zonder competitie-element. De enige prijs was voor de beste auto-outfitcombinatie en deze prijs was voor de vrouw van Anton Bassant voor de prachtige Mercedes-pet bij de Mercedes AMG.
Rond vier uur keerden alle deelnemers tevreden huiswaarts.

Tekst: Hans-Peter Lassche (ingefluisterd door Florijn Perdok)
Foto: Florijn Perdok