Uit ons nieuwsoverzicht:

We mogen weer!

Op maandag 1 juni was het zo ver, de horeca mocht de deuren weer openen. Omdat Tweede Pinksterdag dit jaar op 1 juni viel, was er geen Heerenmaaltijd, maar vorige week donderdag was de eerste baravond in Koning Willem III en afgelopen maandag was de eerste Heerenmaaltijd een feit.

Door Mammoni en een aantal van onze leden is hard gewerkt om te zorgen dat de coronamaatregelen gerespecteerd kunnen worden. Maximaal dertig aanwezigen. Ook voor de donderdag via de website aanmelden. En de inmiddels gebruikelijke omgangsvormen: geen handen schudden, voldoende onderlinge afstand.

Ondanks al deze (voorzorgs)maatregelen was de ‘heropening’ een succes en voelde het vertrouwd. Natuurlijk, het is even wennen aan twee Heeren per tafeltje en dan ook nog in de lengte (zie foto) en het personeel van Mammoni met een soort lasmaskers. De borrel was ook aan tafel en niet aan de bar.

En toch, en toch…. We kunnen elkaar weer zien en er ontstaan allerlei ideeën voor coronaproof activiteiten. Het is behelpen, maar het virus krijgt de sociëteit er niet onder.

Tekst en foto: Hans-Peter Lassche