Uit ons nieuwsoverzicht:

Sociëteit legt krans op 4 mei

Dit jaar was 4 mei een Dodenherdenking die we ons lang zullen heugen. Herdenken in tijden van corona. Stralend weer, maar geen officiële ceremonie om acht uur met publiek en toespraken. Toch had het Utrecht Comité 4 mei-Herdenking wel enkele standaarden voor kransen opgesteld om een aantal organisaties de gelegenheid te bieden een krans of bloemen te leggen bij het monument op het Domplein.

Sociëteit “De Vereeniging” was een van de organisaties die daar gebruik van heeft gemaakt. Een groep van zes Heeren, te weten Vik Franke, Gijs van Eijsden (beiden in uniform), Paul Bijloo (namens het bestuur), Hans Vroom, Leonard van Oord en ondergetekende, was om kwart over drie op het Domplein voor de kranslegging. De daadwerkelijke kranslegging gebeurde door Paul, geassisteerd door de dochter en zoon van respectievelijk Vik en Gijs.

Het was anders dan andere jaren, maar het voelde juist om dit toch te doen. Gelukkig kon het, gezien de rust in de binnenstad, op een verantwoorde manier, passend binnen de anderhalvemetersamenleving. Respect, ook in deze moeilijke tijden.

Tekst: Hans-Peter Lassche
Foto: Charles Chamboné