Uit ons nieuwsoverzicht:

Tango Tuesday

Dinsdagavond waren tangoliefhebbers uit Utrecht en omstreken te gast bij sociëteit “De Vereeniging”. Het blijkt dat tango op dinsdag jarenlang een begrip is geweest in Utrecht, maar de laatste tijd had de club moeite om een geschikte en betaalbare locatie te vinden.

En voilà, de Koning Willem III Zaal! Zo’n tachtig mensen kwamen langs om te dansen en ze hebben allemaal een geweldige avond gehad. Geen idee of dit ooit een rol heeft gespeeld in de keuze van de vloer toen de zaal gebouwd werd, maar de KWIII Zaal blijkt een geweldige dansvloer te hebben, niet te glad, niet te stroef. Ook de inzet van de aanwezige sociëteitsleden werd zeer op prijs gesteld. Naast ondergetekende als gastheer en glazenophaler, waren dat achter de bar Jan, Leo en Reinier. Er was ruime belangstelling in onze Sociëteit, die bij vrijwel iedereen nog onbekend was. Wat doen we, maar ook: hoe kan ik lid worden? Voor de helft van de aanwezigen een eenvoudig te beantwoorden vraag.

Elise Embrechts, de onvermoeibare organisator van de avond, heeft al aangeboden dat Heeren binnenkort eens een proefles mogen volgen.

Kom gerust eens kijken, want de komende weken en maanden is er iedere dinsdag vanaf acht uur een Tango Tuesday.

Tekst en foto: Hans-Peter Lassche