Uit ons nieuwsoverzicht:

In Britse sferen

Fish and chips, Shakespeare, een pubquiz, the House of Commons, pale ale en Vera Lynn; afgelopen donderdag verkeerde de sociëteit in Britse sferen. Deze Britse avond was een idee van René Verbrugge en een mooi voorbeeld van de ontwikkeling van de donderdagen. Het was ook nog eens de laatste donderdag van de maand en dus tijd voor een donderdagmaaltijd. Mammoni serveerde zeer toepasselijk fish and chips en dat ook nog eens op krantenpapier.

De aanwezige Heeren en hun gasten werden bijgepraat over de juiste definities van Engeland, Groot-Brittannië en het Verenigd Koninkrijk. Pieter Jan Stokhof, anglicist, droeg uit Richard II, een van zijn favoriete Shakespeare-passages voor. Toneelgenootschap OVERspel speelde een scene uit het House of Commons, met Ferdinand Schuering als een zeer overtuigende Theresa May en Ronald Denz als de speaker.

Gedurende de avond werd in een aantal ronden een pubquiz gespeeld, met vragen bedacht door ondergetekende. De quiz werd overtuigend gewonnen door team NOVA, bestaande uit Eric Balemans en zijn gast Marc Jarmuszewski (zie foto).

Stuk voor stuk belangrijke elementen om er een geslaagde avond van te maken, maar bovenal was het een jolly good evening!

Tekst: Hans-Peter Lassche
Foto: René Verbrugge