Uit ons nieuwsoverzicht:

Koning Willem III Zaal feestelijk geopend

Vrijdag 2 november was het groot feest bij sociëteit “De Vereeniging”. Na jaren van plannen maken, vergunningstrajecten, procedures tot en met de Raad van State en natuurlijk bouwen, was het moment eindelijk daar: de opening van de Koning Willem III Zaal door ons erelid Emile van Swelm.

De avond, waar ook partners welkom waren, begon met een gezellige borrel in de Voorzaal, begeleid door een dixielandbandje. Niet alleen partners waren welkom, ook de omwonenden waren uitgenodigd – niet alle omwonenden waren tegen onze nieuwbouw – alsmede een flink aantal ex-leden. Al met al waren er vrijdag ruim 200 mensen aanwezig om de festiviteiten van nabij mee te maken.

De spanning werd flink opgevoerd toen er op het aangegeven moment nog niets gebeurde; de Caraïbische trommelaars bleken vast te staan in het verkeer. Eenmaal gearriveerd gingen zij de aanwezigen onder een luid, maar zeer feestelijk, getrommel voor naar de nieuwe zaal, alwaar het barteam klaar stond met de prosecco. Toen iedereen eenmaal voorzien was van een glas en een plekje had gevonden, nam onze voorzitter Jan van Dijkhuizen het woord om Emile van Swelm te introduceren. In een kort toespraakje onthulde Emile de naam van de zaal en verklaarde hij deze voor geopend. Voor de goede orde, de naam Koning Willem III Zaal komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar is vernoemd naar de koning die in 1869 “toestemming” gaf, zo ging dat in die tijd, voor de oprichting van “De Vereeniging”. Tekenend voor de sociëteit, modern met respect voor traditie.

Na de opening was het woord opnieuw aan Jan van Dijkhuizen, die onder meer de mensen bedankte die het meest betrokken waren bij de realisatie van dit project. En daarna was het feest!

Tekst: Hans-Peter Lassche
Foto: Peter Lindeboom