Uit ons nieuwsoverzicht:

Voor ieder wat wils

Een nieuw Vereenigingsjaar ligt voor ons en daarom was het afgelopen maandag de beurt aan de genootschappen om hun plannen voor het komende jaren met de andere Heeren te delen. Dit alles onder de bezielende leiding van Dirk Dotman, als bestuurscommissaris verantwoordelijk voor de genootschappen.

In clusters, tussen de gangen door, presenteerden de genootschappen zich, ieder op een geheel eigen wijze; waar nodig in toom gehouden dan wel aangemoedigd door Dirk. De avond toonde maar weer eens aan dat er werkelijk voor iedereen wel iets te doen is binnen onze sociëteit: de paden op, de lanen in met de zeilers, de motorrijders of in een classic car; de verzorging van de inwendige mens met de Zilveren Nap en de Whisky Kist; hersengymnastiek met de schakers, de bridgers en de pokeraars; kunst en cultuur met de Pickwick Papers, de Grande Loge en OVER-spel. Veel genootschappen, met name de biljarters van de Quorte Queue, kunnen nauwelijks wachten tot de opening van de nieuwbouw.

De ongeveer zeventig aanwezige Heeren hebben zin in het nieuwe Vereenigingsjaar. Tegen de andere Heeren zou ik willen zeggen: hou de agenda in de gaten, leuke en interessante in overvloed.

Tekst en foto: Hans-Peter Lassche