Uit onze agenda:

Ira Helsloot + Heerenmaaltijd

maandag 22 januari 2024, 18:30 uur
Vanavond is prof. dr. Ira Helsloot, Hoogleraar besturen van veiligheid Radbout Universiteit Nijmegen onze speciale gast. Naast professor in de veiligheid is hij o.a. voorzitter van het Crisislab. Deze avond zal hij ons meenemen in veiligheid en het gevoel van onveiligheid.

Onze staat lijkt steeds meer een staat te worden van continue onveiligheid; de ene crisis lijkt nog niet opgelost of de volgende dient zich al aan. Stikstof is nu een groot probleem (in Nederland), Corona, Lockdowns, het Klimaat, de Woningcrisis, Energiecrisis. Vluchtelingen en selectieve Desinformatie rollen over elkaar heen.

Wie de kranten leest kan het gevoel krijgen dat we in een permanente staat van crisis zijn, onveiligheid. Interessante is de vraag dan, is dit wel echt zo of zijn er nuances te brengen aan ons gevoel van onveiligheid. Soms blijken zaken anders dan ze lijken en zijn de gekozen middelen om ze op te lossen erger dan de kwaal. Wat is rationeel? Wat is goed? En waar trekken we de grens als het gaat om het opgeven van vrijheid voor een gevoel veiligheid.

De borrel is van 17:30 tot 18:25 uur.
Van 18:30 tot 19:15 uur is het woord aan de heer Helsloot.
Om 19:15 uur wordt de Heerenmaaltijd geserveerd.

De inschrijving sluit zondag om 17:00 uur.
Na die tijd is het niet meer mogelijk je inschrijving te wijzigen. Niet aangemeld betekent niet mee-eten.
Natuurlijk wel mogelijk om langs te komen voor de spreker en de borrel.