Uit onze agenda:

Stadsdialoog II

donderdag 9 februari 2023, 19:00 uur
De Stadsdialoog komt voort uit een succesvolle samenwerking tussen Sociëteit De Vereeniging en Congresgebouw De Vereeniging. Op 10 november 2022 werd de eerste Stadsdialoog gehouden. Tijdens deze drukbezochte open avond nam de enthousiaste stadshistoricus dr. Rene de Kam (conservator Centraal Museum) ons mee door de geschiedenis van Utrecht. Na deze fascinerende introductie is het nu tijd voor een volgend thema rondom onze stad.

Op donderdag 9 februari staat Stadsdialoog II op de agenda, met als onderwerp: “Mobiliteit in een veranderende stad”. Deze avond biedt een inkijk en de mogelijkheid tot discussie over mobiliteitsvraagstukken die passen bij de groeiambitie van Utrecht.
Twee toonaangevende experts gaan met elkaar én de zaal in dialoog: stedelijk onderzoeker, planner en ontwerper Danny Edwards (Bureau Blau) en hoogleraar Urban Accessibility and Social Inclusion Dick Ettema (Utrecht University). Zij zullen ingaan op de ontwikkeling van mobiliteit in West-Europese en Noord-Amerikaanse steden en data gedreven modellen die planologen gebruiken om inzichten te krijgen in effecten van ruimte voor de fiets, voetganger etc. voor de stad.

Programma:
19.00 uur Inloop met borrel in de Koning Willem III Zaal (Mariaplaats 14)
19.55 uur Opening door dr. Ger Mik
20.00 uur Stadsdialoog in de Jan van Scorel Zaal (Mariaplaats 14)
21.00 uur Vragen met moderator Edo Wiersema
21.15 uur Naborrel
22.30 uur Einde

Op deze open avond zijn gasten en relaties van harte uitgenodigd. Zij kunnen zich eenvoudig aanmelden via: info@vereeniging.nl
Sociëteitsleden en partners zijn van harte uitgenodigd in te schrijven via onze agenda.