Uit onze agenda:

Tim de Winkel + Heerenmaaltijd

maandag 15 juni 2020, 19:00 uur
Vanavond is de heer Tim de Winkel onze bijzondere gast.
Hij spreekt over filterbubbels en de politieke communicatie tijdens o.a. de Tweede Kamerverkiezingen van 2017.

Filterbubbels, echo chambers en specific targeting klinken u misschien niet bekend in de oren, maar ze liggen ten grondslag aan de winst van Trump en het uittreden van de UK uit de Europese Gemeenschap. Super interessant en mega relevant. We zijn dan ook erg verheugd dat de heer de Winkel, een ambitieuze onderzoeker op de forfront van deze thematiek de nieuwste inzichten met ons komt delen.

Tim de Winkel is een PhD student onder Prof. Josë van Dijck aan de Universiteit Utrecht, en researcher aan de Utrecht Data School. Hij doceert digitale methoden en data epistemologie, en doet onderzoek naar radicale platform technologie. De allicht onwaarschijnlijke achtergrond van cognitieve neuropsychologie en de Nederlandse letterkunde plaatst hem binnen het veld van de Digitale Humanities, oftewel het beantwoorden van geesteswetenschappelijke vragen met methodiek uit o.a. de computer science en statistiek.

Een voorbeeld van dergelijk onderzoek was zijn historische zoektocht naar de auteur van het Wilhelmus via algoritmes en statistiek. Als het binnen uw interesse ligt kunt u hem na de voordracht vragen wie het geschreven heeft.

De borrel is van 17:30 tot 19:00 uur.
Om 19:00 uur gaan we aan tafel om van een Heerenmaaltijd te genieten.
Daarna is het woord aan de heer de Winkel.