Startpagina > nieuwsoverzicht > Nationaal Militair Museum & Korea oorlog

Nationaal Militair Museum & Korea oorlog

Nieuwsoverzicht

dinsdag 20 februari 2018

Afgelopen maandag, 19 febr. 2018, kwamen ruim vijftig leden bijeen voor het diner en een lezing over het Nationaal Militair Museum (NMM). Ook schoven enkele introducés en gasten aan.
Op uitnodiging van het comité 'De Vergeten Oorlog' waren twee conservatoren en de scheidend directeur aanwezig. Na het diner, dat overigens zeer in de smaak viel bij de leden, hield hoofdconservator drs. Alfred Staarman een inleiding over de korte geschiedenis van het NMM. Tot slot gaf hij een aardige beschrijving van de acties van het comité. Hoewel de museumdirectie aanvankelijk -sinds de opening- niks voelde voor een plaats voor de 'Korea Oorlog' in de permanente tentoonstelling, zwichtte zij uiteindelijk voor de aanhoudende charmes van het comité.
De heer Staarman gaf hier een sportief compliment aan Bernard Mullers en zijn comité, dat glimlachend werd ondersteund door zijn directeur Hedwig Saam -foto links.

Bij de rondvraag informeerde ons aller lid Van der Gronde naar de mogelijkheid van een bezoek door de leden aan het NMM. Waarop Staarman ons -onder applaus- van harte uitnodigde. Wordt vervolgd!
foto + verslag: MH