Startpagina > nieuwsoverzicht > Open Monumentendag aan de Mariaplaats

Open Monumentendag aan de Mariaplaats

Nieuwsoverzicht

dinsdag 12 september 2017

Zaterdag 9 september was het Open Monumentendag en ook sociëteit “De Vereeniging” had haar deuren geopend voor belangstellenden.
Vanaf 10 uur werden de eerste belangstellenden welkom geheten met een kopje koffie of thee, de hele dag door verzorgd door de onvermoeibare Eva van Mammoni. Ook de hele dag aanwezig was Jos Witteveen, later bijgestaan door Marc Bos, Freek Bueno de Mesquita en ondergetekende.
Naar schatting wisten zo’n 300 belangstellenden de weg naar de Mariaplaats 14 te vinden. Sommigen van hen hebben op eigen gelegenheid het pand verkend – de regel was: “U mag iedere ruimte bekijken waarvan de deur geopend is” – maar veruit de meeste mensen hebben zich laten rondleiden door een van de vier aanwezige Heeren. Vrijwel iedereen begreep na een van de vele rondleidingen heel goed waarom wij zo trots zijn op ons schitterende pand.
Omdat er vier Heeren beschikbaar waren voor de rondleidingen werden de groepen niet te groot, was er genoeg ruimte om de vele vragen te beantwoorden en kon iedereen alles goed zien.
Open Monumentendag was voor “De Vereeniging” een groot succes en ondergetekende is, deo volente, volgend jaar graag weer van de partij.

Tekst: Hans-Peter Lassche
Foto: Marc Bos